Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Att köpa biljett med mobilappen

Med SL:s mobilapp kan du köpa vissa biljetter för SL-trafiken och för resor över länsgränsen. Så här funkar det. 

Om du inte redan har laddat ner appen börjar du med det. Du hittar den i App Store och Google Play under namnet "SL - Reseplanerare och biljetter". Appen är förstås gratis. 

Välj betalningssätt

I appen väljer du om du vill betala biljetterna med ett bankkort eller med Swish. Du kan byta när du vill och du styr över det själv genom att ändra dina uppgifter i appen.

Köpa biljett 

Appen är lättanvänd. Du kan köpa enkelbiljetter eller 24-timmarsbiljetter i appen.

Biljetten i appen börjar gälla på en gång, direkt när du har köpt den. Den går inte att köpa i förväg och spara.

Enkelbiljett

Du väljer priskategori - vuxen eller pensionär, student, ungdom - och köper sedan en enkelbiljett. Biljetten gäller i 75 minuter från köptillfället. 

Du kan även köpa en enkelbiljett som inkluderar en passage på tågstationen på Arlanda, samt UL/SL-biljetter för resor till och från Uppsala och Knivsta. 

24-timmarsbiljett

Du väljer "24 timmar" och priskategori - vuxen eller pensionär, student, ungdom - och köper sedan en biljett. Biljetten gäller i 24 timmar från köptillfället. 

Betala för biljetten

När du gör ditt första köp behöver välja hur du vill betala. Följ instruktionerna för att välja mellan kort eller Swish. 

Fullständiga villkor för biljett-appen hittar du i SL:s allmänna köp- och resevillkor, under punkt 2.7. 

Biljetten finns i appen

Biljetten har du sedan i appen och du visar den på vanligt sätt för spärrexpeditören, bussföraren eller konduktören. På de platser där det finns en grön biljettläsare, håller du telefonen med biljetten mot den. Dessa läsare finns på alla tunnelbane- och pendeltågsstationer och på många bussar.

På din biljett ser du hur lång tid det är kvar innan den slutar gälla och om du har betalat biljett för vuxen eller pensionär, student, ungdom. Dessutom ser du biljettpris och datum. 

Här kan du hämta appen

Hämta appen hos Google Play. 

Hämta appen i App Store.