Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

    Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Att köpa biljett med mobilappen

Med SL:s mobilapp kan du köpa vissa biljetter för SL-trafiken och för resor över länsgränsen. Så här funkar det. 

Om du inte redan har laddat ner appen börjar du med det. Du hittar den i App Store och Google Play under namnet "SL - Reseplanerare och biljetter". Appen är förstås gratis. 

Välj betalningssätt

I appen väljer du om du vill betala biljetterna med ett bankkort eller med Swish. Du kan byta när du vill och du styr över det själv genom att ändra dina uppgifter i appen.

Köpa biljett 

Appen är lättanvänd. Du kan köpa enkelbiljetter, 24-timmarsbiljetter och 72-timmarsbiljetter i appen. Det finns också några tilläggsbiljetter som du kan köpa i appen. Det är biljetter för dig som redan har en SL-biljett och ska åka till Arlanda, Uppsala eller Knivsta.

Biljetten i appen börjar gälla på en gång, direkt när du har köpt den. Den går inte att köpa i förväg och spara.

Enkelbiljett

Du väljer priskategori - vuxen eller pensionär, student, ungdom - och köper sedan en enkelbiljett. Biljetten gäller i 75 minuter från köptillfället. 

Du kan även köpa en enkelbiljett som inkluderar en passage på tågstationen på Arlanda, samt UL/SL-biljetter för resor till och från Uppsala och Knivsta. 

24-timmarsbiljett

Du väljer "24 timmar" och priskategori - vuxen eller pensionär, student, ungdom - och köper sedan en biljett. Biljetten gäller i 24 timmar från köptillfället. 

72-timmarsbiljett

Du väljer "72 timmar" och priskategori - vuxen eller pensionär, student, ungdom - och köper sedan en biljett. Biljetten gäller i 72 timmar från köptillfället. 

Tilläggsbiljett Uppsala eller Knivsta

Har du redan en giltig SL-biljett behöver du komplettera den med en UL-biljett innan du kliver ombord på pendeltåget.

Du väljer "Biljett Uppsala" och priskategori - vuxen eller ungdom - och köper sedan den förvalda tilläggsbiljetten. Om du ska åka till Knivsta i stället för Uppsala behöver du välja "Stockholm <> Knivsta" istället för det förvalda "Stockholm <> Uppsala".

Biljetten gäller i två timmar från köptillfället.

Passagebiljett Arlanda

Passagebiljett Arlanda är en tilläggsbiljett som du som har en giltig SL-biljett måste komplettera med för att passera in eller ut från tågstationen vid Arlanda flygplats, där pendeltågen går.

Du väljer "Biljett Arlanda" och köper den förvalda biljetten som heter "Arlandapassage". Biljetten gäller i två timmar från köptillfället och kan användas en gång.

Denna biljett finns inte till rabatterat pris. Om du är under 18 år behöver du ingen passagebiljett.

Betala för biljetten

När du gör ditt första köp behöver välja hur du vill betala. Följ instruktionerna för att välja mellan kort eller Swish. 

Fullständiga villkor för biljett-appen hittar du i SL:s allmänna köp- och resevillkor, under punkt 2.7. 

Biljetten finns i appen

Biljetten har du sedan i appen och du visar den på vanligt sätt för spärrexpeditören, bussföraren eller konduktören. På de platser där det finns en grön biljettläsare, håller du telefonen med biljetten mot den. Dessa läsare finns på alla tunnelbane- och pendeltågsstationer och på många bussar.

På din biljett ser du hur lång tid det är kvar innan den slutar gälla och om du har betalat biljett för vuxen eller pensionär, student, ungdom. Dessutom ser du biljettpris och datum. 

I spärren

På bussen

Här kan du hämta appen

Hämta appen hos Google Play. 

Hämta appen i App Store.