Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
 • Gå, cykla eller välj andra färdsätt i första hand

  Just nu är SL-trafiken till för dem som absolut måste resa. Läs mer »

 • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

 • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Barns resor och resor med barn

Det här är vad som gäller när barn reser på egen hand eller med andra i SL-trafiken.

Du som är under 20 år får alltid använda biljetter till rabatterat pris, alltså det pris som kallas "pensionär, student, ungdom"

Barn och unga som har fyllt 6 men inte 20 år får alltså köpa SL:s biljetter till rabatterat pris. Det finns också flera biljetter speciellt för dig under 20 år, och de biljetterna är extra rabatterade och benämns skolungdom.

Barn som har fyllt 6 år får resa ensamma med SL-trafiken, men de som är under 6 år får inte resa utan sällskap.

Barn som är under 7 år får åka med gratis när de reser med en annan person som har en giltig biljett (gäller alltså även om biljettinnehavaren är ett annat barn). Du får ta med dig hur många barn som helst under 7 år.

Helgrabatt för 7-11-åringar

Hos SL är det alltid helg från fredag klockan 12.00 till söndag klockan 24.00.

Då får sex barn som fyllt 7 men inte 12 år fritt följa med en vuxen som fyllt 18 år. (Gäller även när den som har med barnen reser på en biljett till rabatterat pris eller reser med barnvagn på buss.)

Rabatten gäller följande dagar och tider:

 • fredag klockan 12.00 - söndag klockan 24.00
 • dag före helgdag klockan 00.00 - helgdag klockan 24.00
 • fredagen efter Kristi Himmelsfärdsdag klockan 00.00-24.00
 • dagen före midsommarafton klockan 12.00-24.00
 • från 23 december klockan 00.00 till 6 januari klockan 24.00.

Helgrabatten gäller inte för dig som har Stockholmskort eller Resplusbiljett.

Barn i barnvagn

Du får alltid ta med barn i barnvagn i SL-trafiken.

Ombord på de flesta av bussarna följer en barnvagnsförare med utan avgift. Det tillåter vi för att någon jämt ska kunna vara nära barnet. Men när du åker med en buss där det inte är föraren som kontrollerar biljetten, som vid Liljeholmens bussterminal till exempel, eller när du reser med tunnelbana, tåg eller spårvagn måste du som barnvagnsförare ha en giltig biljett.

Har du inget barn med dig men vill transportera en barnvagn på en buss, måste du ha en biljett. 

Du får aldrig ställa barnvagnen så att den blockerar mittgången. Gången måste vara fri i den händelse bussen eller tåget måste utrymmas.

Resor på skolloven

Det finns ingen generell barnrabatt under skolloven, med undantag från att helgrabatten för 7-11-åringar gäller under stor del av jullovet. 

Fritidsbiljetter för unga under 20 år gäller dygnet runt under skolloven som infaller under den tid biljetten gäller. Övrig tid gäller fritidsbiljetter från klockan 16 till 04.30 måndag - fredag och på lördagar, söndagar och helgdagar gäller de dygnet runt. 

Fritidsbiljetten gäller dygnet runt från 1 juni till 31 augusti, om den har en giltighet som infaller under den perioden. 

Så här gäller biljetterna för skolungdom under loven

Sportlovet: Skolbiljetter gäller som vanligt måndag - fredag mellan klockan 04.30 och 19.00. Fritidsbiljetter gäller dygnet runt hela veckan. Fritidsbiljetterna gäller både under Uppsala läns sportlov, 17-21 februari, och Stockholms läns sportlov, 24-28 februari 2020.

Påsklovet: Skolbiljetter gäller som vanligt, utom på långfredagen och annandag påsk (måndagen i påskhelgen) som båda är helgdagar. Fritidsbiljetter gäller dygnet runt hela lovet. Eftersom en del kommuner har lov före påsk och några efter påsk, gäller fritidsbiljetten dygnet runt hela perioden från den 6 till den 17 april 2020.

Kristi himmelfärdshelgen: Skolbiljetter gäller inte på torsdagen, Kristi himmelfärdsdag, som är en helgdag. Fritidsbiljetter gäller dygnet runt under helgen. 

6 juni, Sveriges nationaldag: Skolbiljetter gäller inte den här dagen, eftersom det är en helgdag. 

Sommarlovet: 

 • Skolbiljetten för vårterminen har ett slutdatum i juni (varierar från år till år). Biljetten gäller som vanligt måndag - fredag mellan 04.30 och 19.00 fram till och med det datumet, även om sommarlovet har börjat i den skola eleven går i.
 • Skolbiljetter 90 och 120 dagar gäller som vanligt måndag - fredag mellan 04.30 och 19.00 så länge biljetten har dagar kvar.
 • Fritidsbiljetten för vårterminen har ett fast slutdatum i juni (varierar från år till år) och den gäller dygnet runt från 1 juni till slutdatumet.
 • Fritidsbiljetter 90 och 120 dagar gäller dygnet runt mellan 1 juni och 31 augusti så länge som biljetten har dagar kvar.
 • Fritidsbiljetten för höstterminen gäller dygnet runt från det fasta startdatumet till den 31 augusti.  

Höstlovet: Skolbiljetter gäller som vanligt måndag - fredag mellan klockan 04.30 och 19.00. Fritidsbiljetter gäller dygnet runt hela veckan. Höstlovet infaller mellan den 28 oktober och 1 november 2019.

Jullovet:

 • Skolbiljetten för höstterminen har ett slutdatum i december (varierar från år till år). Biljetten gäller som vanligt måndag - fredag mellan 04.30 och 19.00 fram till och med det datumet, även om jullovet har börjat i den skola eleven går i.  
 • Skolbiljetter 90 och 120 dagar gäller som vanligt helgfri måndag - fredag mellan 04.30 och 19.00 så länge biljetten har dagar kvar. Juldagen, annandag jul, nyårsdagen och trettondedagen gäller biljetten inte, eftersom de dagarna är helgdagar.
 • Fritidsbiljetten för höstterminen gäller till den 31 december och gäller dygnet runt under de dagar som infaller under jullovet fram till nyårsafton. 
 • Fritidsbiljetter 90 och 120 dagar gäller dygnet runt under jullovet så länge biljetten har dagar kvar.