Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Så förändras trafiken söndag 15 december

När vi går över till 2020 års tidtabell sker en del förändringar i trafiken.

Exakt information om avgångarna finns i varje linjes tidtabell och när du söker på din resa i reseplaneraren.

Det här är sista gången som SL trycker upp tidtabellshäften, eftersom allt färre efterfrågar dem. Du som behöver tidtabeller på papper och inte har tillgång till en skrivare, kan beställa utskrifter i A4-format av tidtabeller för en enskild linje. Du får tidtabellen med post hem till dig inom tio dagar. Klicka här för att läsa mer och beställa. 

Här hittar du några av de större förändringarna som träder i kraft i SL-trafiken söndagen den 15 december. Busstrafiken är uppdelad utifrån område.

Pendeltåg

Södertäljegrenen får utökad trafik vilket innebär sex avgångar i timmen från Södertälje under hela högtrafiken. Linje 44 förlängs till Tumba vilket innebär att Stuvsta, Huddinge, Flemingsberg, Tullinge och Tumba får tio tåg i timmen under högtrafiken och en ökning från fyra till sex tåg per timme i mellantrafiken på vardagar. Gnesta får entimmestrafik på helgerna. 

Samtliga pendeltågslinjer får justerade avgångstider i den nya tidtabellen.

Trafikverkets arbeten på Mälarbanan innebär trafikförändringar, främst under söndagsmorgnar, Kristi himmelsfärd, sommaren och allhelgonahelgen. Tågspåren stängs också av mellan Tungelsta och Nynäshamn under påskhelgen och mellan Knivsta och Uppsala 2-5 oktober.

Tunnelbana

Blå linje får en turtäthet på 3,5 minuter istället för tre minuter mellan Kungsträdgården och Västra skogen under rusningen. Orsaken är förberedande arbeten vid Kungsträdgården för nya tunnelbanan.

Under sommaren 2020 kommer några större arbeten påverka tunnelbanetrafiken, exempelvis arbetet med att bygga ut tunnelbanan och sista etappen av renoveringen av Söderströmsbron.

Roslagsbanan

Trafiken påverkas av upprustningsarbeten som startar till påsk. Under påskhelgen ersätts hela Roslagsbanan med buss. På sträckan mellan Täby kyrkby och Kårsta fortsätter ersättningsbussarna att köra till och med den 8 november på grund av upprustningen och utbyggnaden av dubbelspår.

Tvärbanan

Tvärbanans Kistagren planeras öppna för trafik till Bromma flygplats under kvartal fyra, 2020. Fram till dess fortsätter Tvärbanan att köra förbi Karlsbodavägen och Norra Ulvsunda utan att stanna.

Under sommaren sker arbeten som innebär att delar av Tvärbanan stängs av vid olika tillfällen, störst påverkan blir det på sträckan Johannesfred-Solna station.

Pendelbåt

Linje 80 får utökad turtäthet och linjesträckning från 1 januari 2020. Linjen förlängs från Frihamnen till Ropsten för att resenärer lättare ska kunna byta till tunnelbana. Vissa avgångar fortsätter från Ropsten till Tranholmen och Storholmen, som får trafik året runt. I samband med det upphör Waxholmsbolagets linje 81 eftersom SL:s pendelbåt 80 går samma sträcka.

Texten uppdaterades 17 december 2019