Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Stockholms innerstad

Så här förändras busstrafiken i Stockholms innerstad från och med 15 december 2019.

Stora arbeten på och omkring Solnavägen kommer flera år framåt att störa framkomligheten. För att minska risken för störningar har en ny trafiklösning tagits fram för linje 57, 67 och 72.

Linje 57 Sofia – Karolinska sjukhuset

Linjen får ny start- och sluthållplats i Frösundavik istället för Karolinska sjukhuset. Bussarna kör Sveavägen – Uppsalavägen – Frösundaleden – Kolonnvägen – Gustav III:s boulevard fram till Frösundavik.

Linje 67 Frösundavik – Skansen

Linjen kortas av i ena änden och förlängs i andra. Ny linjesträckning blir Blockhusudden – Odenplan. Norr om Odenplan hänvisas resenärerna till linje 57 och 72.

Linje 69 Centralen – Blockhusudden/Kaknästornet

Linjen kortas av och går till en början Centralen – Kaknästornet. Under 2020 färdigställs en vändplats vid Djurgårdsbrunn som då blir ny ändhållplats. Linje 67 övertar delar av linje 69 linjesträckning på Djurgården, då den förlängs från Skansen via Djurgårdsvägen till Blockhusudden. Vid Blockhusudden försvinner hållplatserna Isbladskärret och Sjöstugan. Att linje 67 och 69 delvis tar över varandras tidigare uppdrag på Djurgården görs för att skapa en mer robust trafik som bättre möter upp resenärsefterfrågan.

Linje 72 Frihamnen – Odenplan

Linjen förlängs från Odenplan till Karolinska sjukhuset via Tomtebodavägen.

I övrigt inga större förändringar i den nya tidtabellen.

Med reservation för skrivfel och förändringar.