Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Så förändras trafiken söndag 9 december

När vi går över till 2019 års tidtabell den 9 december sker en del förändringar i trafiken.

Många linjer får fler avgångar och några får färre. Några linjer byter namn eller linjesträckning. Den nya tidtabellen hittar du här på sl.se, men du kan också hämta tidtabellshäften över disk på SL Center på Fridhemsplan, Stockholms Centralstation och Tekniska Högskolan. Det går även bra att beställa tidtabeller från kundtjänsten över telefon på 08 600 10 00.

Här hittar du de större förändringarna som träder i kraft söndagen den 9 december. Busstrafiken är uppdelad utifrån område. Exakt information om avgångarna finns i varje linjes tidtabell och när du söker på din resa i reseplaneraren.

Tunnelbanan

Mindre förändringar i tidtabellen görs för att fördela kapaciteten dit behovet är störst, bland annat på Röda linjen.

Två större händelser påverkar dig som reser på Gröna linjen i sommar. Dels stängs linjen av under en period i sommar på sträckan Globen–Gullmarsplan för att förbereda för utbyggnaden av tunnelbanan i Söderort. Dels måste stora delar av Fridhemsplans tunnelbanestation byggas om, som tjänat sin livslängd. Det innebär att tågen på Gröna linjen kör förbi Fridhemsplan utan att stanna och du kan i stället resa med bussar från knutpunkter i närheten.

Arbetena vid Fridhemsplan påverkar inte dig som reser med Blå linjen, utan tågen på den här linjen stannar som vanligt vid stationen.

Pendeltåg

Pendeltågstrafiken behåller den generella utökning av turtätheten som infördes vid tidtabellsskiftet i fjol: 15-minuterstrafik under större delen av dygnet, tätare trafik på knutpunkter under hög- och mellantrafiken och att ett längre tidsintervall räknas som högtrafik jämfört med 2017.

Pendeltågen till och från Märsta kommer att stanna på alla mellanliggande stationer.

Från april 2019 börjar det gå pendeltågstrafik till en ny station längs Nynäsbanan: station Vega mellan Skogås och Handen.

Större arbeten på Mälarbanan och Nynäsbanan ger trafikförändringar, främst under påsken, sommaren och allhelgonahelgen.

Roslagsbanan

I samband med att det blir en ny tidtabell så börjar tågen återigen rulla på Roslagsbanans Österskärsgren.

Tvärbanan

Trafiken kan påverkas av att det pågår arbeten med att förlänga Tvärbanan till Kista.

Pendelbåt

Pendelbåtslinje 80 mellan Nybroplan och Frihamnen får utökad trafik under vinterhalvåret och båtarna går då med 20 minuter mellan turerna:

  • mellan Kvarnholmen och Nybroplan klockan 07–09 och
  • mellan Nybroplan och Kvarnholmen klockan 15–17.30. 

Pendelbåtslinje 85 över Riddarfjärden, som gått på prov under 2018, kommer inte att ingå i SL:s ordinarie utbud och slutar därmed att gå 31 december 2018.