Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Trångt på pendeltågen i sommar

Det kan bli trångt ombord på pendeltågen, 24 juni–18 augusti, på grund av upprustningen av Getingmidjan.

Även denna sommar stänger Trafikverket av järnvägen mellan Stockholm Central och Stockholms södra. På den här sträckan går normalt alla tåg söderifrån in till Stockholm från övriga delar av Sverige.  

Pendeltågen går på egna spår in till Stockholm City/Stockholm Odenplan söderifrån och kan gå som vanligt. Resenärer på andra tåg, som inte kommer fram till innerstan, får därför resa med SL i stället. 

Det kan bli trångt ombord där resenärer byter mellan fjärr- och regionaltåg till pendeltåg, exempelvis på Stockholm Odenplan, Stockholm City, Stockholms södra och Flemingsberg. Det kan även bli trångt på andra stationer.  

Ovana pendeltågsresenärer

Tänk på att många av resenärerna kan vara på besök i Stockholm och inte är vana att resa med pendeltågen. Du som kan Stockholm får ha tålamod med att bli frågad om vägen och att det blir mer kö än vanligt på flera ställen.

Många av resenärerna från regional- och fjärrtågen har bagage med sig. Det gör att kön till hissarna kan bli längre än vanligt, och att det kan bli trångt i hissarna. 

Om du inte ska in till innerstaden, kan det finnas bättre sätt att nå ditt mål där du reser runtom stadskärnan. Det finns många tvärförbindelser med tunnelbana, buss eller Tvärbanan. Sök gärna din resa här på sl.se innan du ger dig i väg.

Fler somrar tillsammans

Tre somrar i rad rustar Trafikverket upp Getingmidjan, mellan Stockholm Central och Stockholms södra. Sträckan är en av landets mest trafikerade tågsträckor och är en central pusselbit för tågtrafiken i hela landet. Under 2018-2020 stängs den av för arbete under åtta veckor varje sommar och resenärer på fjärr- och regionaltåg får åka med pendeltågen i stället. På sl.se och i SL-appen hittar du den senaste informationen.