Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Linje 787: Förboka resor mellan Lill-Ahl och Överenhörna kyrka

Under perioden 9 december–20 juni görs ett försök där du som reser från hållplatser på delsträckan behöver boka din resa i förväg på avgångar som i dag har få resenärer.

För att veta om du behöver förboka just din avgång, söker du fram din resa på sl.se eller i apparna SL Reseplanerare och biljetter eller Res i Sthlm. Om den avgång du ska resa med måste förbokas, är den markerad med en symbol. Klicka på symbolen och sedan på länken i informationstexten, så kommer du direkt till bokningen. Du kan också göra bokningen via telefon på 020-88 74 70. 

Senast två timmar innan avgång behöver din bokning ha kommit in för att du ska kunna resa. SL samplanerar din resa med andra som ska resa vid samma tidpunkt.

Du reser med mindre fordon som tar dig till och från en hållplats på sträckan utifrån de avgångar som finns. Du visar upp din SL-biljett för föraren.

Föraren kommer inte att stanna vid hållplatser där ingen anmält att den vill kliva av eller på. 

Avgångar som inte ingår i försöket

På de här avgångarna i rusningstrafik på vardagar reser du som vanligt med bussen, utan att boka i förväg:

  • Från Överenhörna kyrka klockan 06.47, 07.48, 13.47, 14.47, 15.47 och 16.47.
  • Från Lill-Ahl klockan 06.31, 07.33, 13.35, 14.35, 15.35 och 16.34.

Varför måste jag boka i förväg?

Försöket med förbokning av resor på en delsträcka av linje 787 görs för att minska turer med tomma bussar för en mer effektiv och hållbar kollektivtrafik. När försöket är slut utvärderar SL vad som fungerat bra och vad som kan bli bättre. I framtiden kan förbokning av resor bli aktuellt för fler sträckor i SL-trafiken, där få reser.