Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Nockebybanans tillgänglighet

Nockebybanan är en gammal spårvagnslinje som numer kör med moderna vagnar. Tillgängligheten är ganska bra på Nockebybanan. 

För att spårvagnen ska stanna där du vill kliva av, behöver du trycka på stoppknappen ombord, "plinga". Alltså, precis som på bussen.

Komma på och av tåget

På Nockebybanan kör likadana vagnar som på Tvärbanan, låggolvade vagnar utan trappsteg.

Perrongerna är i nivå med vagnarna vilket innebär plant insteg. Men sidoavståndet mellan plattform och vagn är ganska stort på stationerna Alléparken, Klövervägen och Olovslund, i riktning mot Nockeby, och station Ålstens gård, i riktning mot Alvik.

På tider när inte så många reser kan du behöva trycka på knapp för att öppna dörren, knappen hittar du mitt på dörren.

Information som hörs ombord och vid stationen/hållplatsen

Vagnarna har elektroniskt informationssystem med automatiska utrop. Det finns även konduktör ombord som kan ge information direkt till dig. 

Informationsskyltarna på hållplatserna har inte automatiska utrop, men det finns högtalarsystem överallt där vi meddelar störningar i trafiken.

Skyltar på perrongen och tåget

Ombord på tåget finns automatiska skyltar som visar vart spårvagnen går och vad nästa stopp heter. 

På perrongen vid Alvik och vid Nockeby hittar du elektroniska skyltar som visar när nästa spårvagn går. Skyltarna kan också visa information om störningar. 

Du hittar också informationstavlor med tidtabeller och annan tryckt information på varje hållplats.

Märkta gångstråk och ledsagning

Det finns inte märkta gångstråk eller varningsstråk längs med kanten på perrongen/trottoaren på de flesta hållplatserna, så var försiktig. Vid Alvik finns både gångstråk och andra markeringar på stationen. 

Ledsagning finns vid Alvik

Du beställer ledsagning på telefonnummer 020 120 20 22 senast en timme i förväg under dagtid före klockan 18.00 måndag till fredag. Reser du under övrig tid, beställer du ledsagarservice senast två timmar i förväg.

Hissar och ramper

De flesta av hållplatserna på Nockebybanan ligger i gatumiljön. Om det finns trappor, finns det också ramper. Vid Alvik finns det både hissar och rulltrappor.