Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Komma på och av bussen

Alla bussar - med några få undantag - är bussar med så kallat lågt insteg. Alla dessa bussar har även ramp vid en dörr.

Bussar med lågt insteg innebär att det i princip inte blir någon höjdskillnad mellan bussens golv och hållplatsen när föraren "niger" bussen vid framdörren. Detta gäller på de ställen där hållplatsen ligger vid en upphöjd trottoar eller perrong.

Det finns några bussar som inte har lågt insteg och de går på busslinjerna 778, 779 och 782 i Nykvarn. Dessa bussar har en rullstolslyft vid utgångsdörren, så att du som är rullstolsburen kan åka med.
Några minibussar finns det också som inte har lågt insteg, men de har rullstolsramp bak (läs även om närtrafikens bussar här nedanför). Det här gäller för busslinje 850 mellan Grödby och Segersäng och bussen som går på Ornö. 

Busshållplatser utanför tätorten

Även om bussarna har lågt insteg, kan det vara problem för dig med rullstol, rullator eller barnvagn att komma av och på bussen vid hållplatser som ligger utanför tätorten. De flesta busshållplatser utmed landsvägar och småvägar i länet är inte tillgänglighetsanpassade. 

Närtrafikens bussar

Närtrafiken är tänkt som ett alternativ till traditionell färdtjänst. Den är speciellt anpassad för dig som är äldre eller har svårt att röra dig, men alla som har en SL-biljett får åka med. 

Närtrafikens bussar finns i huvudsakligen två varianter:

  • En typ med 15-20 sittplatser plus plats för rullstol eller barnvagn. De här har golv i samma nivå som trottoaren och en ramp som gör påstigningen enklare för dig med rullstol, rullator eller barnvagn. 
  • En typ är lite mindre och har fem sittplatser plus plats för en rullstol. Den här bussen går vanligtvis bara i den närtrafik som du beställer. 

Gemensamt för alla typer av närtrafik är att det ges gott om tid för av- och påstigning och föraren hjälper gärna till om du vill.