Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Saltsjöbanan startar och slutar i Henriksdal

Måndagen den 22 augusti börjar tågen på Saltsjöbanan att gå igen, men sträckan Slussen - Henriksdal är fortsatt avstängd på grund av Slussenbygget. Bussar ersätter på sträckan.

När Saltsjöbanan börjar gå igen den 22 augusti efter sommarens arbeten, startar och slutar tågen från Henriksdal. Det beror på att tågen inte kan gå på sträckan Slussen - Henriksdal under bygget av nya Slussen. 

Så reser du i stället

Buss 25B går sträckan Slussen - Henriksdal och omvänt. Bussarna från Slussen ansluter till tågen i Henriksdal. Vid Slussen kör bussarna in i den befintliga bussterminalen fram till att den rivs och ersätts av en tillfällig terminal vid Stadsgårdskajen om några år. 

Varför var Saltsjöbanan avstängd under sommaren?

Arbeten har gjorts längs hela Saltsjöbanan och på flera stationer i sommar. Bland annat har Henriksdal gjorts om för att bli banans tillfälliga slutstation under bygget av nya Slussen, Saltsjöbanan har fått en ny kontaktledning som förbättrar driften av tågtrafiken och SL har startat arbetet med att bygga en gemensam plattform för Saltsjöbanan och Tvärbanan i Sickla.