Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Ny pendelbåt på Riddarfjärden

Den 11 januari börjar en ny båtlinje gå över Riddarfjärden, linje 85. Den ingår i SL-trafiken och du kan använda din vanliga SL-biljett på båten.

Den nya båtlinjen, som alltså har linjenummer 85, har två bryggor på norra sidan av Riddarfjärden, Kungsholmstorg och Klara Mälarstrand, och en på södra sidan, Söder Mälarstrand. 

Här hittar du bryggorna

Bryggorna ligger inte i direkt anslutning till annan SL-trafik, men det är inte långt att promenera till närmaste tunnelbanestationer och busshållplatser.

  • Bryggan Kungsholmstorg ligger vid Norr Mälarstrand, strax öster om där Kungsholmstorg möter Norr Mälarstrand. Närmaste tunnelbanestation är Rådhuset och närmaste bussar är de som går på Hantverkargatan. 
  • Bryggan Klara Mälarstrand ligger på mellan Stadshusbron och Centralbron, tvärs över vattnet från stadshuset. Närmaste tunnelbanestation är T-Centralen och närmaste busshållplatser finns vid Tegelbacken, Stadshuset och på Vasagatan. 
  • Bryggan Söder Mälarstrand ligger vid Söder Mälarstrand ungefär mitt emellan Münchenbryggeriet och Torkel Knutssongatan. Närmaste tunnelbanestation är Mariatorget. Närmaste busshållplatser ligger vid Hornsgatan/Mariatorget. 

Hur går båten? 

Båten går som i ett V över Riddarfjärden: Kungsholmstorg - Söder Mälarstrand - Klara Mälarstrand, samt Klara Mälarstrand - Söder Mälarstrand - Kungsholmstorg. 

Reser du från Söder Mälarstrand finns det alltså båtar som går till både Kungsholmstorg och till Klara Mälarstrand, så titta så att du kliver på båten mot rätt brygga. 

När går båten?

Riddarfjärdslinjen går en gång i halvtimmen åt vardera hållet, så på Söder Mälarstrand finns det alltså fyra avgångar i timmen.

  • Måndag - fredag går båten från klockan 6 till strax före klockan 19.
  • Lördag, söndag och helgdag går båten från klockan 9 till strax före klockan 19. 

Du hittar tidtabellen via länken eller om du söker en resa på startsidan.