Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Sista minuten till regnskyddet

Blev dina lediga dagar regnigare än du hade hoppats på? Då kan det vara dags att göra en resa till ett resmål som passar även för gråa dagar.

Om det regnar ute så kan du använda din SL-biljett till att åka någon av de många inomhusdestinationer som finns i Stockholm. Här är en lista över några regnsäkra resmål: 

Konstvisning i tunnelbanan

Om det regnar så mycket att du inte överhuvudtaget vill gå ut så kan du gott dröja kvar i tunnelbanenätet i några timmar och titta på konsten som finns i SL-trafiken. 

SL har länge samarbetat med konstnärer för att smycka miljön i kollektivtrafiken och särskilt tunnelbanans konst har uppmärksammats både i Sverige och internationellt.  Nästan 200 konstnärer har varit med och utformat den fasta konsten i SL-trafiken och det finns dessutom flera stationer där konsten regelbundet byts ut. 

Du kan antingen resa runt själv och betrakta konsten eller följa med på någon av de visningar som SL ordnar. Visningarna äger rum varje tisdag, torsdag och lördag. Samlingen sker vid SL Center på T-Centralen, vid uppgången mot Sergels torg. Klockan 13.30 börjar visningarna på svenska och klockan 15.00 börjar visningarna på engelska. Sista visningen för sommaren är torsdagen den 31 augusti. 

Det är gratis att följa med på visningen, men du behöver en SL-biljett för att åka med. 

Du kan läsa mer om konstvisningarna här!

Spårvägsmuseet

På Spårvägsmuseet strosar du omkring bland hästspårvagnar och retrobussar samtidigt som du lär dig om Stockholms historia genom att se hur kollektivtrafiken har vuxit fram. Det är dessutom ett perfekt resmål för barn som kan åka minitunnelbana eller sitta i pysselverkstaden.

Dessutom kan du promenera över till Leksaksmuseet när du känner dig klar med spårvägar - det ligger vägg i vägg och din entrébiljett gäller även där. 

Museet ligger på Tegelviksgatan 22. Dit kommer du enklast genom att åka till busshållplats Spårvägsmuseet som ligger precis utanför museets entré. Du kan till exempel åka med busslinje 2 från Slussen eller med busslinje 66 från Södra station (på Swedenborgsgatan). Sök fram din bästa resa i reseplaneraren! 

Stockholms Spårvägsmuseum kommer att flytta ifrån sina lokaler i höst. Passa därför på att besöka museet innan flytten! 

Nynäshamns järnvägsmuseum

Skulle du vilja lära dig ännu mer om lokaltrafik så kan du ta pendeltåget ner till Nynäshamn. Där ligger Nynäshamns järnvägsmuseum där du kan lära dig mer om Nynäsbanans historia - bland annat kan du se historiska lok i verkstadsmiljö. Museet är öppet varje söndag under sommaren. 

Museet ligger på Nickstabadsvägen 9 i Nynäshamn och är öppet varje söndag hela sommaren. Du kommer enklast dit genom att ta pendeltåget mot Nynäshamn och kliva av vid Nynäsgård. Stationen ligger ungefär 400 meter från museet. Du kan söka fram din bästa resväg i reseplaneraren.

Museirunda på Skeppsholmen

Visserligen är själva Skeppsholmen är en utomhusdestination, men tar du dig till Skeppsholmen så inrymmer den lilla ön flera museer där du kan tillbringa lediga regndagar. På Skeppsholmen ligger flera museer på behändigt gångavstånd från varandra så att du slipper bli genomblöt när du går mellan byggnaderna. 

Det allra lättaste sättet att ta sig till museerna på Skeppsholmen är att kliva på buss 65 vid Cityterminalen. Den kör en riktig paradväg genom Stockholm med utsikt mot Stockholms slott, Kungliga Operan och Nationalmuseum, innan den slutligen stannar på Skeppsholmen. Du kan antingen hoppa av vid hållplatsen Östasiatiska museet eller vid hållplatsen Arkitektur/Moderna museet

Om du kan tänka dig att gå några meter extra, går det också att åka till Skeppsholmen genom att ta Djurgårdsfärjan från Slussen. Då kan du dessutom passa på att njuta av utsikten mot Södermalm och Djurgården innan du hoppar av vid Skeppsholmens brygga och vandrar upp mot museerna. 

På grund av ombyggnaderna runt Slussen kan det ta lite längre tid än vanligt att ta sig fram till färjeterminalen.