Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Sista minuten till naturen

Stockholmsregionen är mer än bara storstad. Om du har en ledig dag finns det flera grönskande platser på behagligt pendlingsavstånd.

Om du längtar bort från storstaden finns det flera oaser runtom i länet. Här är några tips på naturnära resmål i Stockholmsregionen.

Blå leden

Den blå leden är en vandringsled som går mellan hamnen i Vaxholm och Domarudden i Österåker. Den passerar bland annat Bogesundslandet som nyligen utsågs till naturreservat. Leden är ungefär 35 kilometer lång och lätt att följa med skyltar som ofta har ordentliga avståndsmarkeringar. 

Du kan ta dig till leden på flera sätt med hjälp av kollektivtrafiken. Till exempel kan du ta buss 670 mot Vaxholm och hoppa av vid Kulla vägskäl.  

Fjärilsstigen

Fjärilsstigen är döpt efter de många fjärilar som lever i kalkstensbrottet i Stora vika i Nynäshamns kommun. Själva stigen är en tre kilometer lång led där du kan promenera. Det finns dessutom skyltar längs med stigen som informerar om ilka växter och fjärilar du kan se så du vet vad du ska speja efter. 

Du kommer till Fjärilsstigen genom att åka med busslinje 848 och kliva av vid hållplats Stora vika. Buss 848 går till exempel från Nynäshamns pendeltågsstation

Hellasgården

Hellasgården ligger i Nackareservatets hjärta. Hela Nackareservatet är ett av de natursköna områden som ligger allra närmast Stockholms innerstad. Just Hellasgården har bland annat upplysta motionsspår och utomhusgym, och det går dessutom att ta ett dopp antingen i Källtorpssjön eller i Söderbysjön. 

Du som reser från Stockholms innerstad kommer till Hellasgården genom att ta dig till Slussen. Där ska du kliva på busslinje 401 mot Älta. Du hoppar av vid hållplatsen Hellasgården. Busshållplatsen trafikerar också linje 821 och 840 för dig som reser från annat håll.