Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Sista minuten till kulturstaden

Vill du upptäcka en ny stad i sommar? Din SL-biljett kan ta dig till otaliga orter i Stockholms län! Här kommer en lista över några av de kulturella platser som du kan åka till med SL-trafiken.

Om du vill göra en kulturresa i sommar finns det flera platser som du kan upptäcka med hjälp av SL-trafiken. Här kommer ett urval av dessa platser.

Drottningholm

Drottningholm ligger vackert invid Mälaren och har dessutom goda kollektivtrafiksförbindelser. Så gott som alla bussar mot Mälaröarna (176, 177 och 301-323) stannar vid Drottningholm. Bussresan tar mellan 5 och 10 minuter från Brommaplan.

Slottsparken är alltid öppen och du kan både promenera genom barockträdgården och flanera i den lummiga engelska parken. Passa dessutom på att titta på Kina slott, som ligger en liten bit ifrån det stora slottet. 

Du kan alltid leta fram din smidigaste resa i reseplaneraren. Busshållplatsen du ska söka efter heter just Drottningholm

Norrtälje

Det tar ungefär en timme att åka busslinje 676 mellan Tekniska högskolan och Norrtälje busstation. Förutom att bussen tar dig ända ut till Roslagen, är linjen dessutom den enda i Stockholms län som trafikerar dubbeldäckare

I Norrtälje kan du både promenera ner för med idylliska kullerstensgator och längs med Norrtäljeån. Dessutom kan du gå ner till Norrtälje konsthall som har fri entré.

Känner du dig riktigt upptäcktssugen går det också flera bussar från Norrtälje busstation som leder dig ännu längre ut i Roslagen. Till exempel du hoppa på busslinje 632 eller 634 mot Köpmanholm. Det ligger allra längst norrut på ön Yxlan. Bussen ringlar sig igenom vacker natur och över flera öar innan den efter 50 minuter är framme i Köpmanholm. Dessutom kan du passa på att hoppa av bussen i det gamla semesterparadiset Furusund på vägen! 

Nynäshamn

Sätter du dig på pendeltågslinje 35 vid T-Centralen och åker söderut så kommer du till Nynäshamn på knappt en timme. Staden ligger i Södertörns sydligaste delar och gränsar till Stockholms södra skärgård. 

Förutom att du kan promenera såväl i fiskehamnen som längs med strandpromenaden, kan du också ta buss 852 till hållplats Herrhamra. Då kan du promenera ner till Torö stenstrand och ta ett dopp i Östersjön. 

Sigtuna

Sigtuna grundades runt år 980 och inrymmer såväl runstenar som kyrkorunier från 1100-talet, pittoreska trähus och Sveriges allra minsta rådhus.

Staden ligger invid Mälaren och på bussavstånd från Märsta pendeltågsstation. Därifrån tar resan till Sigtuna ungefär 25 minuter med buss 570, 572 eller 575. 

Du kan också komma till Sigtuna på andra sätt, till exempel med buss från Bålsta. Sök fram din smidigaste resa i reseplaneraren! 

Södertälje

Pendeltågslinje 36 har sin södra ändhållplats i Södertälje centrum. Det tar knappt 45 minuter att komma dit med pendeltåget om du reser från Stockholms central.

Det finns mycket du kan hitta på i Södertälje, till exempel kan du strosa längs med Strandvägen eller promenera längs med Södertälje kanal. Du som vill utforska den södermanländska historien kan hoppa på busslinje 751. Den tar dig till hållplats Torekällberget. Där kan du besöka gamla byggnader och trädgårdar eller hälsa på djuren vid bondgården. De yngsta kan dessutom leka i den kulturhistoriska miljön vid Lilltorpet.