Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Sista minuten till badplatsen

Stockholms län innehåller många vattendrag och har du en SL-biljett kan du alltid åka kollektivt till en badplats.

Det här är ett urval av de badplatser som finns i nära anslutning till kollektivtrafiken i Stockholms län. Du kan alltid söka fram din smidigaste resväg i reseplaneraren. 

Innerstan

Att Stockholm är byggt på öar gör inte bara staden vacker utan det gör den också sommarvänlig. Det finns flera badplatser i Stockholms innerstad och här är ett litet urval av de badplatser som du kan resa till med ditt SL Access-kort. 

Fredhällsklipporna

Ta tunnelbanan till Kristineberg och promenera till Fredhäll, eller ta busslinjerna 59 eller 61 till Fredhäll. Fredhällsbadet ligger på Kungsholmens sydvästligaste spets. 

Badplatsen är inte tillgänglighetsanpassad.

Långholmsbadet

Om du tar busslinje 54 till Bergsunds strand, hamnar du nära den östra bron över till Långholmen och ungefär 700 meter från Långholmsbadet. Bussen passerar flera knutpunkter i innerstan, till exempel Kungsträdgården, T-Centralen, Fridhemsplan och Hornstull. När du väl är ute på ön kan du välja mellan att bada vid strandbadet eller vid det mindre klippbadet. 

Badplatsen är inte tillgänglighetsanpassad.  

Smedsuddsbadet 

Busshållplats Västerbroplan huserar många busslinjer, bland andra stombusslinje 1 och 4, busslinje 54, 77 och 153. Förutom det ligger hållplatsen dessutom bara 400 meter från badplatsen Smedsuddsbadet, vilket gör badplatsen till en av Stockholms mest lättillgängliga. Dessutom är badet barnvänligt, och du kan själv välja om du vill gå i från stranden eller om du vill hoppa från bryggan! 

Smedsuddsbadet är både barnvänligt och tillgänglighetsanpassat! Det finns tillgång till toaletter vid stranden. 

Söderort

Här är några tips på badplatser som du kan åka till om du befinner dig i söderort.

Flatenbadet, Skarpnäck

Flaten är en av Stockholms renaste sjöar. Där finns flera bryggor och ett hopptorn för den som vill ta ett snabbt dopp, och det går även att gå ner via den långa stranden. Badet är barnvänligt och ligger dessutom nära en busshållplats som heter just Flatenbadet. Därifrån kan du ta buss 816 som går hela vägen till Gullmarsplan åt ena hållet och till Tyresö centrum åt andra hållet.

Även busslinje 401 har ibland Flatenbadet som sluthållplats. Då tar det ungefär 30 till 35 minuter att åka från Slussen till badplatsen.

Tänk på att buss 401 inte alltid kör hela vägen till Flatenbadet. Den kan också ha sluthållplats i Älta. Då kan du i stället kliva av vid hållplats Ekstubben och promenera ungefär 900 meter för att komma till badet. 

Fladenbadet är barnvänligt och tillgänglighetsanpassat. Det finns offentliga toaletter vid stranden. 

Sätrastrandsbadet

Badet ligger på gångavstånd från tunnelbanestationerna Sätra och Skärholmen på Röd linje mot Norsborg. 

Badplatsen är tillgänglighetsanpassad med en ramp som gör att du som använder rullstol kan bada. 

Det finns kiosk, grillplats och toaletter vid badet.

Tyresö strand

Busslinje 824 tar dig till hållplatsen Strandbadet där du kan bada i havet både från sandstrand, badbryggor och klippor.

Haninge/Nynäshamn

På Södertörn finns det flera fina havsbad. 

Schweizerbadet, Dalarö

Du kommer till Schweizerbadet genom att åka busslinje 839. Den kan du till exempel hoppa på vid Handens pendeltågsstation. Du kliver av vid hållplats Schweizerparken och därifrån kan du promenera genom parken ner till vattnet.

Badet har två stränder, en mindre och en större. Den mindre stranden passar bra för små barn, medan den större passar bättre för ungdomar och vuxna. 

Torö stenstrand, Nynäshamn

Torö stenstrand ligger i Nynäshamns skärgård, på Torös allra sydligaste spets. Det lättaste sättet att komma dit är genom att ta buss 852 från Nynäshamns pendeltågsstation och kliva av vid hållplats Herrhamra.

Promenadvägen till stranden går genom vackra landskap och är ungefär två kilometer lång, så passa på att åka dit en riktigt varm dag så att doppet i Östersjön blir desto mer efterlängtat! 

Ekerö/Norrort

Stockholms norra delar inrymmer allt från insjöar till Mälaröar och Östersjökust. Här är några av de badplatser som du kan besöka om du befinner dig norr om stan. 

Den blå lagunen, Ekerö

Den blå lagunen ligger alldeles invid Mälaren. Du kommer dit genom att åka med busslinje 311 eller 312 från Brommaplan. Du kliver av vid hållplatsen Vibohär. Därefter följer du skylten mot Husbygropen och promenerar ungefär en kilometer innan du är framme vid den vackra stranden.

Vattnet i Den blå lagunen är ofta lite kallare än det i Mälaren, men det är å andra sidan desto klarare och väl värt ett besök.

Ängsholmsbadet, Täby

Du som är mer äventyrlig kan vallfärda till Rönningesjön i Täby och hoppa i vattnet från det fem meter höga hopptorn som tronar på badplatsen. Du kommer dit genom att åka buss 605 eller 610 från Danderyds sjukhus. Du kliver av vid busshållplatsen Forntidsvägen och promenerar ungefär 600 meter så är du framme vid stranden. 

Sjudargårdsbadet, Sigtuna

Om du tar buss 575 från Märsta station och kliver av vid Stora Sjudargården, så står du bara några meter från Sjudargårdsbadet. Badet är beläget i en av Mälarens många vikar och är barnvänligt med sandstrand och en brygga att hoppa från för de äldre barnen.