Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Ny båtlinje Ekerö - Klara Mälarstrand

Den 22 augusti när SL-trafiken från en ny tidtabell börjar även en ny pendelbåtslinje gå mellan Ekerö och Klara Mälarstrand i Stockholm. Avgångarna är anpassade för att resa från Ekerö in mot stan på morgonen och åt andra hållet på eftermiddagen.

Linje 89 börjar gå den 22 augusti 2016 och går mellan Tappström (Ekerö) och Klara Mälarstrand via Kungshättan (Kungshatt) -Ekensberg - Lilla Essingen.

Du åker på båten på din vanliga SL-biljett och du kan inte köpa biljett kontant ombord. Har du inte en periodbiljett eller reskassa kan du köpa en mobilbiljett. 

Linje 89 går helgfri måndag till fredag och kommer att ha två avgångar från Ekerö på morgonen och en på eftermiddagen, samt en avgång från Klara Mälarstrand på morgonen och två på eftermiddagen. Trafiken följer alltså pendlingsmönstret för dem som bor på Ekerö och jobbar i stan. Tidtabell för linjen hittar du längre ner på den här sidan.

Det går bra att ta med cykel på båten i mån av plats. 30 cyklar får plats ombord den isfria tiden, 10 cyklar på den båt som går då det är is i Mälaren. Det finns också cykelparkering vid bryggan i Tappström. 

Beställ båten från/till Kungshättan

Vill du kliva på eller av båten vid Kungshättan på Kungshatt, behöver du beställa det i förväg. Det gör du genom att skicka ett sms till 076 550 42 89 senast en timme före avgång. Skriv "Kungshättan" och vilken avgång du ska resa med, till exempel "Kungshättan 07.35".  

När vintern kommer

På Ekerö går båten till/från bryggan vid Tappström, så länge som det är isfritt i Tappströmskanalen. Om det blir tjock is i kanalen i vinter, finns en ersättningsbrygga vid Jungfrusunds varv. Ny tidtabell för vintertrafiken börjar gälla 11 december 2016.

Mer om linje 89

Linje 89 är ett försök på två år och båten kommer att gå höst, vinter och vår, men ha uppehåll under sommaren, då färre arbetspendlar. 

  • Båten tar 190 passagerare, 30 cyklar och två rullstolar. 
  • Båten som går då det är is i Mälaren tar 140 passagerare, 10 cyklar och 2 rullstolar.