Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Ny tidtabell och SL-trafiken under midsommarhelgen

På midsommarafton den 23 juni byter vi till sommartidtabell i SL-trafiken. Sommaren är också en tid för arbeten som påverkar SL-trafiken.

På midsommarafton den 23 juni kör SL-trafiken enligt lördagstidtabellen och midsommardagen den 24 juni är en helgdag. SL-trafiken kör enligt söndagstidtabell under midsommardagen, och som helgnatt mot söndagen den 25 juni.

Fler resenärer i trafiken

Det är många resenärer på väg när det är midsommar - inte bara i SL-trafiken. Det blir ofta långa bilköer på väg mot både Roslagen och Värmdö, och det påverkar förstås också bussarnas möjligheter att komma fram. Håll koll på trafikläget här på sl.se för löpande information.

Eftersom många vill resa till Roslagen och Värmdö så förstärker SL busstrafiken med fler avgångar dit inför helgen.

Barnreglerna under midsommarhelgen

Du som är över 18 år får ta med upp till 6 barn som har fyllt 7 men inte 12 år på din SL-biljett från torsdagen den 23 juni klockan 12 fram till midnatt natt mot måndag den 26 juni. Barn som är under 7 år åker alltid utan kostnad med annan resenär som har en biljett.

Ny tidtabell på midsommarafton

På midsommarafton, den 23 juni, börjar årets sommartidtabell att gälla. Tider och resvägar får du som vanligt när du söker resor och tidtabellerna hittar du under reseinfo.

Så förändras SL-trafiken under sommartidtabellen

Busslinjer som påverkas:

Södertörn

  • Linje 810 dras in på sträckan Söderhagsvägen–Västerbommen. Linjen går Gullmarsplan-Nordenskiölds väg (tillfällig hållplats)-Tromsövägen-Jökelvägen-Ishavsvägen-Vardövägen och omvänt.
  • Linje 835 dras in på sträckan Vega (Vardövägen)-Port 73 samt på sträckan Länna handelsplats (Truckvägen)-Port 73. Linjen går Port 73-Tungelsta och omvänt.

Tullinge-Tumba

  • Linje 713 ersätts av buss 713X sträckan Tullinge -Tumba under rusningstid på vardagar.
  • Linje 726 vänder under hela perioden i Tullinge station.

Norrtälje

  • Linje 639 får två fasta förstärkningsturer på söndagar. Start vid Unungehöjden södra till Tekniska högskolan. Tider klockan 13.09 respektive 16.09.

  • Linje 642 får en ny tur till Herräng på lördagar klockan 13.00. Den anpassas till ankomst för linje 639 klockan 12.52.

  • Linje 639 får ändrad start/sluthållplats i Öregrund. Alla linjer under sommaren kommer att sluta respektive starta vid hållplats Smedjegatan i riktning söderut i Öregrund. 

Läs gärna mer om sommarens trafikförändringar och avstängningar här.

Observera att eventuella uppdateringar och mer information kan komma att läggas till.