Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Ny kartfunktion på sl.se

Nu kan du få resvägen utmärkt på kartan när du söker din resa här på sl.se. Det gör det lättare att planera resan – särskilt för dig som är ny i Stockholm eller gör en resa utanför ditt normala resmönster.

Hittills har kartan främst pekat ut var pendelparkeringar, hållplatser och försäljning av SL-bilijetter finns, samt var zongränserna går. Nu utökas användningen så att du på kartan kan se var närmaste hållplats eller station finns i förhållande till var du befinner dig. 

Se din sökta resa på kartan

Nytt med kartan är också att den märker ut resvägen när du gör en sökning i reseplanerartjänsten. Du anger start och mål för din resa, så dyker din resväg upp på kartan med ankomst- och avgångstider och eventuella byten.

Söker du efter nästa avgång, dyker närmaste hållplats eller station upp på kartan tillsammans med nästa avgångstid från den angivna platsen.

Reseplanerartjänsten uppdaterar sina förslag, så att du hela tiden får information om den bästa resan som går att göra om förutsättningarna förändras.

Fungerar på alla skärmar

Den nya kartfunktionen är responsiv, vilket betyder att den går att se på alla skärmar. På en datorskärm visas kartan direkt till höger, i samma vy som sökfältet. Surfar du på en mobil behöver du bara scrolla ner och öppna kartvyn.

En station - en punkt

Pendeltågs- och tunnelbanestationer med flera entréer eller uppgångar märks i nuläget ut med en punkt på kartan. Inom kort kommer kartan att visa varje entré eller uppgång på sitt korrekta läge geografiskt. Resvägen och gångsträckor visas nu också fågelvägen, vilket kommer att ändras inom kort så att den visas exakt som den ser ut i verkligheten. 

Tänk på att du måste ge din dator eller mobil tillstånd att känna efter din position med GPS (”använda din plats”) för att du ska kunna använda kartfunktionen i sin helhet.