Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Tillsammans minskar vi trängseln i tunnelbanan!

Stockholm växer med ungefär två fulla SL-bussar per dag. Fortfarande finns det plats för alla i tunnelbanan, men vi vet att det är trångt under vissa perioder på dygnet och i vissa vagnar. Här har vi sammanställt information så du ska kunna välja och själv påverka upplevelsen av din tunnelbaneresa.

Hur ser det ut på just min station?

Vid vilka klockslag reser flest från din station och var i tåget är det oftast lättast att hitta en plats? Du kan själv påverka din upplevelse av resan.

Klicka här för att testa vår trängselmätare!

Välj vagnen utan trängsel

Bak, fram eller i mitten, vissa vagnar har fler resenärer än andra. En anledning är att många av tunnelbanans stationer har sina entréer i ändarna av perrongen. Mittvagnen har ofta färre resenärer och är ett bra tips för dig som vill åka bekvämare. 

Tips i rusningen:

  • Gröna linjen: Från T-centralen är mittvagnen ett bra val i båda riktningarna. Det gäller även om du kommer från Hässelby strand. Från Gullmarsplan mot T-centralen har däremot tåget ofta färre resenärer i första vagnen.

  • Röda linjen: Från T-centralen mot Mörby och Ropsten är första vagnen ett bra alternativ. Redan från Liljeholmen mot innerstan är det något färre som åker i första vagnen än i de övriga, även om det är fler resenärer och ofta trångt i hela tåget. Mot Fruängen och Norsborg är det bra att sitta i tågets sista vagn.

  • Blå linjen: Från Fridhemsplan mot Akalla-Hjulsta är det ofta dubbelt så många resenärer i sista vagnen jämfört med första. I tåg mot Kungsträdgården, är det mest resenärer i första vagnen.

Res när färre reser

Hel, halv eller kvart i, ibland vill många resa samtidigt. Har du möjlighet att flytta din resa bara ca 15-30 minuter kan du undvika trängseln. Tunnelbanan går idag i princip så ofta det är möjligt under rusningstid men genom att undvika att resa under vissa tider på dagen är chansen större att det finns en ledig sittplats på tåget.