Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Resa i grupp med reskassan

Du kan betala för flera personers biljetter med samma reskassa. 

Du kan själv skapa biljetten i biljettautomaterna som finns på tunnelbane- och pendeltågsstationerna, men du kan också få hjälp av spärrexpeditören. Reser du på tåg och spårvagn där det inte finns en spärrexpedition, köper du din biljett på en SL-stolpe som står på stationen/hållplatsen. Följ instruktionerna på skärmen. 

Reser du med buss eller tåg med konduktör är det personalen som skapar biljetten åt dig. Du kan även vända dig till ditt närmaste SL Center för att få hjälp med att skapa en gruppbiljett, men tänk på att biljetten börjar gälla i samma stund som du köper den.

Blanda helt och reducerat pris

Är det resenärer i olika åldrar i gruppen, alltså om det finns både de som reser till helt pris och till reducerat pris, går det bra att resa på samma gruppbiljett. Och det går att vara upp till 60 personer i gruppen, men tänk på att det finns begränsningar för hur mycket pengar du har på kortet.

Hela gruppen = samma ställe

Alla i gruppen måste resa till samma ställe. Det går inte att ha flera gruppbiljetter på samma kort.

Välj spärrkiosken

Automatspärrarna på tunnelbane- och pendeltågsstationerna kan inte räkna hur många personer som går igenom spärren på en gruppbiljett. Gå därför igenom den spärren vid spärrkiosken, som spärrexpeditören kan öppna manuellt.