Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Förlänga en resa under färd

Vill du förlänga en resa och resa in i ytterligare en zon när du redan har betalat, kan du köpa ett tillägg till din biljett.

Du måste köpa tillägget innan du kommer in i den nya zonen, annars får du betala för en helt ny resa. 

Exempel: 

  • Du har börjat din resa med tunnelbanan, som bara går i zon A och betalat för en zon (=2 kuponger). Du byter till buss som börjar i zon A men sedan fortsätter in i zon B. Du behöver alltså ytterligare en kupong för bussresanTryck på 1:an på kortmaskinen vid bussföraren och lägg därefter på ditt kort. Biljetten gäller till samma tid som den ursprungliga biljetten. 
  • Du har börjat med bussen som går i zon C och betalat för en zon (=2 kuponger). Du byter till pendeltåget i zon C men åker in till Stockholms C i zon A. Du behöver ytterligare 2 kuponger. Du använder automaten eller pratar med personalen i spärren och säger att du vill ha ett tillägg. Biljetten gäller nu i 120 minuter, räknat från när du läste av biljetten först. Du får alltså 45 minuter extra tid när du reser i alla tre zonerna. 

På bussen

Du kan själv sköta om betalningen för tillägget.

  1. Tryck på knapparna på kortläsaren vid föraren, 1:an för en kupong, 2:an för två kuponger och 3 för tre extra kuponger.
  2. Invänta siffran på skärmen på kortläsaren.
  3. Lägg sedan på ditt kort med den biljett du redan tidigare har startat. Tillägget dras från din reskassa. 

I spärren på tunnelbanan eller pendeltåget

  • I automaten: Välj Reskassa och sedan Köpa tillägg med reskassan. Följ instruktionerna på skärmen. 
  • I spärrkiosken: Tala om för personalen att du vill köpa ett tillägg till en pågående resa och vart du vill resa. Lämna sedan fram kortet. 

På SL-stolpen

På vissa håll i SL-trafiken finns kortläsare monterade på en stolpe vid hållplatsen. Där startar du själv din biljett om du har reskassa. Du kan ändra antalet kuponger för din resa och även lägga till kuponger om du redan köpt en biljett tidigare, men nu ska resa i fler zoner. Följ instruktionerna på skärmen på SL-stolpen.

Hos konduktören

Tala om för konduktören att du vill köpa ett tillägg till en pågående resa och tala om vart du ska resa innan du lämnar fram kortet. Konduktören ser till att du får rätt antal kuponger för din resa.