Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Resa längre eller kortare än din standardresa

Du kan köpa en biljett om du reser kortare eller längre än din standardresa, utan att du behöver ändra några inställningar på kortet.

Så här funkar det när du reser.

På bussen

Du kan själv ändra hur många zoner som du betalar för, genom att använda knapparna på kortläsaren vid föraren.

Exempel: 

  • Har du angett att du har resa i en zon (= 2 kuponger) som din standardresa, men i stället vill åka i två zoner (= 3 kuponger), trycker du knappen bredvid 3:an på kortläsaren. 
  • Har du angett att du har resa i tre zoner (=4 kuponger) som din standardresa, men i stället vill resa i bara en zon (= 2 kuponger), trycker du på knappen bredvid 2:an på kortläsaren. 

Du kan alltid få hjälp av bussföraren!

Bussföraren hjälper dig alltid om du vill köpa en biljett för att resa i 3 zoner eller över länsgränsen, och inte har det satt som din standardresa.

I spärren på tunnelbanan eller pendeltåget

Du kan själv ändra hur många zoner som du betalar för, genom att använda biljettautomaten i biljetthallen. Håll ditt kort vid den blå kortläsaren på automaten och välj Reskassa > Köpa biljett med reskassan på skärmen. Följ instruktionerna på skärmen. 

Du kan även gå till den bemannade spärren och säga till personalen där att du vill köpa biljett med reskassan och vart du vill åka. Lämna sedan över kortet, så fixar de så att du får rätt biljett på kortet. 

På SL-stolpen

På vissa håll i SL-trafiken finns kortläsare monterade på en stolpe vid hållplatsen. Där startar du själv din biljett om du har reskassa. Du kan ändra antalet kuponger för din resa genom att följa instruktionerna på skärmen på SL-stolpen. 

Hos konduktören

Tala om för konduktören vart du ska resa innan du lämnar fram kortet. Konduktören ser till att du får rätt antal kuponger för din resa.