Hoppa över navigering, gå direkt till innehållet.
  • {{error}}

Kundkorg

{{error}}

{{error}} Köp biljett

  • {{product.Name}} {{product.PriceIncVat}} kr Ta bort produkt

Totalt {{shopping_cart.data.TotalSum}} SEK

Till kassan

Rabatt för studenter över 20 år

Du som har fyllt 20 år och studerar till minst 75 procent under en hel termin på universitet, högskola, komvux eller annan utbildning som är berättigad till studiemedel från Centrala studiestödsnämnden (CSN) kan köpa och använda SL:s studentbiljetter som finns för 30 och 90 dagar.

De här biljetterna finns bara till ett pris, och du får alltså ingen ytterligare rabatt om du är under 20 eller över 65 år.

På begäran av SL-personal ska du som använder studentbiljetten kunna visa upp id-kort och giltig studentlegitimation med SL:s logotyp. Tänk på att du måste ha en giltig studentlegitimation under hela tiden som studentbiljetten gäller. Det räcker inte att studentlegitimationen var giltig när du köpte biljetten. Går legitimationen ut under terminen, måste du skaffa en ny för att kunna fortsätta använda din studentbiljett.

Bara SL:s logotyp på kortet ger rabatt

Vissa studentlegitimationer har en ny symbol för studentrabatt (den ser ut som en bok med hjul under). Har kortet bara den symbolen uppfyller du inte villkoren för studentpris hos SL. 

Rabatt på alla biljetter från 2017

Från den 9 januari 2017 kan du som är vuxen student köpa och använda alla biljetter till rabatterat pris (det som nu heter reducerat pris), så länge som du studerar minst 75 procent och har ett student-id med SL:s logotyp på. Mer information om det här kommer närmare årsskiftet.