This page has been automatically translated using Google Translate.

Köpa och ladda biljett på SL Access-kortet

SL Access-kortet är ingen biljett i sig, det måste alltid laddas med en giltig biljett för att du ska kunna resa på det. Du kan köpa och ladda biljetter hos ombud och i automater på stationerna och även i webbutiken här på sl.se.

Återanvänd ditt kort, om du redan har ett SL Access-kort. Det går att ladda om och om igen i upp till 6 år.

Köpa biljett hos ombud

Köper du en ny biljett hos ett ombud, behöver du bara lämna över ditt SL Access-kort till försäljaren, så laddar han eller hon på biljetten på ditt kort. Vill du, kan du sedan kolla ditt kortinnehåll i en SL Access-automat. Du ser också sista giltighetsdatumet när du läser av kortet i kortläsaren på bussen. Reser du med tunnelbana eller tåg kan också spärrpersonal och konduktörer tala om vad du har på kortet. 

Köpa biljett/reskassa i webbutiken

Här på sl.se kan du förköpa biljetter och reskassa. Du hämtar sedan biljetten/reskassan till ditt kort i SL Access-automaten, hos spärrexpeditören på pendeltågs- och tunnelbanestationer och hos bussföraren. Har du köpt fler biljetter till samma kort, laddar du ner varje biljett var för sig.

Hur du gör för att ladda ner biljetten på  kortet i en SL Access-automat kan du läsa om här nedanför. På bussen får du hjälp av föraren när du vill hämta en biljett. Reskassan hamnar på kortet så snart du håller det mot en kortläsare för att köpa en biljett. Vill du inte köpa en biljett på samma gång, kan du hämta reskassan i en SL Access-automat.

Ladda på ny biljett i automat

Du kan enkelt hämta en ny eller internetköpt biljett/reskassa på ditt SL Access-kort i SL Access-automaterna. De finns på alla tunnelbanestationer (ibland bara vid en ingång) och de flesta pendeltågsstationer. Det finns också automater på Stockholmsmässan i Älvsjö, på Östra station och på SL Center.

För att ladda en biljett i automaten, måste du ha ett SL Access-kort. Har du inget kort sen tidigare kan du köpa ett för 20 kronor i tunnelbane- och pendeltågsspärrarna, hos våra ombud och på SL Center. Det går också att göra ett eget SL Access-kort med hjälp av vårt designverktyg. Då kostar kortet 100 kronor.

Följ instruktionerna

På skärmen får du instruktioner hur du ska göra steg för steg.

Har du köpt din biljett här på sl.se väljer du "Ladda ner internetköp" på skärmen. Följ sedan instruktionerna. Det går väldigt snabbt att ladda ner en biljett du redan har köpt.

Det du måste komma ihåg när du köper en biljett i automaten, är att du behöver hålla kortet mot kortläsaren på automaten både i början, för att tala om vilket kort det är som biljetten ska hamna på, och på slutet, för att faktiskt ladda på biljetten efter ditt köp.

Betalar gör du med bank- eller kreditkort. De vanligaste korten är godkända för köp i automaten. Är du osäker så finns en dekal med logotyper på automaten där du stoppar in bankkortet.

Bankkortets kortläsare

När det är dags för betalning stoppar du in ditt bankkort i den speciella kortläsaren som sitter upp till höger. Nu får du läsa i den lilla displayen vid knapparna när du ska knappa in din pin-kod eller godkänna belopp. När köpet är klart får du läsa igen på den stora skärmen.

Ladda på din biljett

För att biljetten du har köpt ska hamna på kortet behöver du hålla det mot kortläsaren igen. Glömmer du det går köpet tillbaka. Ingen annan kan ladda på din biljett på sitt kort, eftersom du började med att "logga in" med ditt kort.

Senast uppdaterad
© AB Storstockholms Lokaltrafik. Kundtjänst 08-600 10 00. Om webbplatsen